O nama

Ljekovito bilje i naša obiteljska tradicija

Prije 43 godine moj sada pokojni otac (6.5.2019 god) započeo je sa sakupljanjem ljekovitog bilja i prva biljka s kojom je krenuo bio je korijen ‘Angelike’. Zatim je slijedilo učenje uz poneku pogrešku i naglo širenje znanja i upoznavanja novih vrsta. Biljka ‘Zimzelen’ je bila prekretnica. Sakupljanjem ‘Zimzelena’ ostvaruje nagli rast, kupuje se prvi kombi i kreče u ozbiljno sakupljanje ljekovitog bilja.

 

Cijelo vrijeme uz oca smo bili mi sinovi i supruga kojima je usadio veliku ljubav prema prirodi i ljekovitom bilju, našim šumama i poljima. Nakon velikog iskustva u sakupljanju krećemo prije 32.god. u otkup ljekovitog bilja i to za tadašnju firmu ‘Dalmacija bilje’. Od 1995 godine radimo za tvrtku ‘SUBAN’ i od tada je kod nas otvorena i registrirana otkupna stanica za otkup ljekovitog bilja.

 

Uz klasičnu poljoprivredu započinjemo s uzgojem ljekovitog bilja i to: Neven, Crni sljez, Bijeli sljez, Stolisnik, Valerijana, Angelika.

 

Iako nas je napustio neplanirano i prerano, posao s ljekovitim biljem nastavljam osobno, uz nadu da ću ljubav prema ovom poslu i prirodi, prenijeti i sljedećim generacijama.

  • Uzgoj ljekovitog bilja više je od posla kojim se bavimo, ono je odraz ljubavi i poštovanja prema zemlji na kojoj smo odrasli.

  • Njegujući tradiciju, poštujemo svoje korijene i čuvamo uspomenu na svoju obitelj, te ju prenosimo na nove generacije.

  • Zbog toga što vjerujemo u ono što radimo i bilje koje uzgajamo, baziramo svoj životni stil na zdravoj, domaće uzgojenoj hrani.

Saznajte više o našim uslugama.